5 hurtige om angst

Facebook
Facebook
Twitter
LINKEDIN
EMAIL
RSS

Hvad vil det sige at have angst?

Svaret, eller svarene, er mere komplicerede end som så. Skal du have det uddybende svar, er du nok bedre tjent med at google angst og finde forskellige hjemmesider, fx ved Psykiatrifonden, og finde info dér.

Dette indlæg handler om 5 hurtige om angst. Det er ting, man ved som angstramt, men som ofte rammer en mur, når man skal forklare sig eller andre bliver velmenende bedrevidende.

Er du klar?

De fem hurtige om angst er:

  1. Der er forskel på at være bange og være angst. Bange bliver du for noget, der reelt er en trussel. Angst er rettet mod ting, der ikke nødvendigvis er en trussel og som regel er angst mere ukonkret end at være bange.
  2. Angst betyder at hele systemet går i alarmberedskab. Du hyperventilerer, har koldsved, hjertebanken mv. Kroppen forbliver i alarmberedskab indtil den opståede “fare” er drevet over.
  3. Når kroppen går i alarm, spænder musklerne op og kroppen bruger voldsomt meget energi. Derfor gør et angstanfald ofte én meget træt og diffus.
  4. Angst er irrationel. Angst er derfor immun over for rationelle argumenter.
  5. Den angstramte véd godt at angsten er irrationel, derfor giver det ingen mening at fortælle vedkommende at den er irrationel. Det kan faktisk bare øge frustrationerne over angsten.

Bonus kicker: angst er en følelse – ikke et stykke tøj, du kan tage af og på Hvis det var det, ville ingen lide af angst!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.