Hjemmelavede ovntørrede tomater med krydderier

Facebook
Facebook
Twitter
LINKEDIN
EMAIL
RSS

Jeg gror rigtig mange tomater i år og derfor var jeg på udkik efter noget at bruge dem til, udover til almindelige salater. I God mad let at sylte, fandt jeg en opskrift på ovntørrede tomater, som jeg så har piftet lidt op.

Jeg har valgt at bruge forskellige tomater i forskellige farver og har brugt egne Mini Kumato tomater også. Og når jeg nu havde købt en tomatmix hvori der var gule pæretomater, så høstede og plantede jeg da også lige et par kerner, bare fordi jeg kunne. Jeg elsker alsidigheden i tomater, så derfor skulle mine første ovntørrede tomater også afspejle dette.

Tomaterne har jeg skåret i fire både og lagt på bageplade med bagepapir under.

Marinaden er nok dér hvor man virkelig kan sætte sit eget præg på processen.

Jeg har valgt at drysse tomaterne med hvidløgssalt, bare lige lidt. Derefter lavede jeg en marinade af rapsolie, grillkrydderi, frisk rød basilikum fra egen “have” og tørret oregano. Den fik lov at trække lidt, den kan også laves timer før, du skal bruge den. Så fordelte jeg marinaden over de små tomatbåde med en teske.

Jeg kom dem i ovnen, der var opvarmet på forhånd til 110 grader og bagte dem så i 3 timer.

Herefter kan de lige stå og afkøle, mens man gør et sylteglas klar. Mine sylteglas er købt for en flad tier i SuperBrugsen og de er helt fine til formålet. Hvis du ikke før har gjort et sylteglas klar, så skal du skolde glasset med kogende vand. Alternativt eller supplerende kan du skylle glasset med en blanding af Atamon og vand. Alt dette er naturligvis for at sikre de bedste holdbarheds- og opbevaringsforhold for hvad end du putter i glasset – i dette tilfælde de ovntørrede tomater.

Der er noget overskydende olie tilbage på bagepladen og dette kan du sagtens hælde med i glasset. Det virker konserverende så tomaterne kan holde sig en uges tid på køl.

Velbekomme 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *