Hvem ville DU gerne drikke kaffe med?

Facebook
Facebook
Twitter
LINKEDIN
EMAIL
RSS

Hvilken kaffe byder du…. nej, ingen reklame her. Men en kop kaffe har nogle helt særlige evner – den får folk til at tale sammen. Det er der ikke noget nyt i. Faktisk kan der ligge så meget hygge i en kop kaffe at drikken egentlig burde være dansk opfindelse. Men sådan er der så meget.

Når man beskæftiger sig meget med at bryde barrierer, øge åbenhed og fjerne fordomme – uanset hvilket felt, man er passioneret for – så er det nærliggende at tænke i, hvem man gerne ville få en sludder med over en kop kaffe, for at fremme ens sag (hvem der bare var udadvendt nok til at tage teten – om end jeg bød selveste Aalborgs borgmester, da jeg var arbejdssøgende, han takkede dog pænt nej).

Jeg har tænkt tanken lidt videre, bare sådan for sjov, og brugte lidt tid på at lave en liste over folk, jeg synes ville være interessante at drikke kaffe med. Ikke bare dem, jeg er enige med eller tror jeg har noget til fælles med, men der skulle også være nogle, der kunne udfordre mig på fordomme eller holdninger. Og den liste, ja den får du her:

Corey Taylor

Forsanger i Slipknot og Stone Sour, forfatter, skuespiller, far og nørd.

Så er linen ligesom lagt! Noget, der er enormt befriende ved Corey Taylor er at tingene ryger lige fra fadet. Hvis du har læst hans bog “You’re making me hate you”, vil du vide at han er en no bullshit type med ret stor humor og selvironi. Hvorfor kaffen? Fordi hans arbejde er imponerende, hans evne til at jonglere flere meget tidskrævende jobs OG være nærværende far, må kræve nogle bestemte ressourcer eller måder at holde sig i nuet på, som jeg godt kunne lære af. Om ikke andet så kan vi snakke om Star Wars!

Özlem Cekic

Forfatter, foredragsholder og brobygger, samt tidligere medlem af Folketinget.

Hendes indsats som brobygger med hendes varemærke dialogkaffe gør hende selvskrevet til listen. Derudover er jeg ret overbevist om at mange af hendes ideer også ret nemt vil kunne overføres til at skabe åbenhed omkring psykisk sygdom. Hun er funderet i dialogen, og i dialoger funderes øget indsigt. Endelig så virker hun, set udefra i hvert fald, som en person, der ikke kan lade være med at skabe en god stemning over en kop kaffe.

Gustav Salinas

Realitystjerne og….

Gustav er på min liste, fordi jeg selv har fordomme. Fordi jeg gerne vil se om ikke de kan gøres til skamme. Alene det faktum at jeg ikke ved hvilke ord – udover realitystjerne – jeg skal sætte på en mand, som Danmark enten elsker eller hader, fortæller mig at jeg er no where near et grundlag, hvor jeg egentlig kan have en saglig mening. Jeg har set meget lidt reality tv, fordi jeg altid blev så træt i hovedet at de ligegyldigheder, der blev proppet i mit hoved. Og jeg er ret nysgerrig på hvor reality reality tv er – og dermed også på hvor stor forskel der er på den offentlige, eller rettere, reality-Gustav og så det virkelige menneske Gustav. At det lige er Gustav er fordi han dels har deltaget i ret meget og mit øvrige navnekendskab ligger på et ret lille sted. Og jeg ville overhovedet ikke blive spor overrasket, hvis mine fordomme blev gjort til skamme. Men jeg er en lidt “vis mig beviset” type, så derfor kunne en kop kaffe være ret interessant her.

Poul Nyrup Rasmussen

Tidligere statsminister og bagmand bag Det Sociale Netværk, der arbejder for at skabe åbenhed om psykisk sygdom. Herunder Headspace.

Vi taler om en mand, der bruger sin egen sorg til at skabe noget brugbart, til at skabe en forandring for andre. Jeg ville sygt gerne høre om hans arbejde med Det sociale Netværk, hvilke forhindringer, han mødte på sin vej og hvilke mål han har for det hele – hvis det da kan gøres op i konkrete mål. Samtidig virker han som et rigtigt behageligt menneske. Det kan kun gøre det til en god kop kaffe!

Inger Støjberg

Venstrepolitiker og integrationsminister

Jeg ved det. Med tanke på hvad jeg har skrevet tidligere, så virker det som et meget særpræget valg. Men jeg ville gerne drikke kaffe med Inger Støjberg, fordi jeg netop ikke er enig med hende og fordi jeg ikke forstår, hvorfra hendes holdninger kommer. Samtidig møder hun også rigtig meget modgang, som jeg godt kunne tænke mig at høre, hvordan hun tackler. Igen handler det lidt om fordomme og om nogle gange at være villig til at drikke en kop kaffe med et menneske, man ellers føler sig meget fjern fra. Hun er også om nogen, en der møder rigtig mange ukvemsord, hun er kvindelig, ledende politiker, i en ellers traditionelt mandsdomineret verden (omend det er blevet bedre de senere år) – jeg tænker, der må være en hel del at drikke kaffe over. Og jeg vil håbe at jeg ikke vil være så skræmt af hende bagefter, som jeg ville være inden. Sådan har jeg det bare, når jeg forventer uenighed. Det ligger lidt implicit i mit konfliktsky gen.

Anja Andersen

Jernhård håndboldlady, succesfuld håndboldtræner

Jeg er ikke sikker på at der ville blive sagt ret meget, for hun virker også indadvendt som person, ligesom mig. Men Anja Andersen er på min liste, fordi hun trods succes og målbare resultater, altid har været en hader/elsker personlighed i danskernes meninger. Hun er en form for outsider, hun har mødt masser af modgang og hun har også bevist sit værd, hvad enten man kan lide det eller ej. Resultaterne taler medgangens sprog, så der er en interessant dualistisk livshistorie med medgang og modgang, som mange vil kunne lære noget af. Dog er jeg ikke sikker på at hun egentlig drikker kaffe…

Og nu er det din tur! Hvem synes DU det kunne være interessant at møde over en kop kaffe og hvorfor? Husk også at tænke lidt i uligheder, det er dér udfordringen er sværest.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.