Min muse, katten Snif

Du bliver nødt til at hilse på min muse Snif. Vi har tre katte, men Snif lægger sig konsekvent på toppen af rygpuden, der hvor jeg sidder og skriver mine blogindlæg på min IPad. Så kære læser, alle blogindlæg er sødt akkompagneret af dybfølt kattespinderi, en smule kattesnorken og et suk i ny og næ, når Snif bliver nødt til at skifte stilling. Han er kat nr. 2 i flokken. Oprindeligt odenseaner, men blev hentet på Odense banegård af mig og min ekskone. Fra Odense til Århus lå han under min jakke op mod min brystkasse og puttede sig, hans dengang lille killingehoved tittede lige op i min halskrave. Jeg har sjældent været så omkredset i et offentligt transportmiddel, hvilket er forståeligt, men med min akavethed for andre mennesker, også en udfordring. Normalt ville det sætte sig helt på tværs i mit system… men det var jo en lille killing, der havde den egentlige opmærksomhed (og jeg ville selv have været helt væk, hvis jeg selv havde opdaget sådan et bette nus i det tog jeg var med).

Snif blev domineret lidt af den “førstefødte” Freya i starten og var egentlig meget afdæmpet og så folk lidt an på afstand i lang tid. Indtil min kæreste kom ind i billedet. Jeg havde fortalt hende at Snif var lidt afmålt og måske slet ikke gad noget særligt. Men vupti, så var Snif bedste venner med min kæreste og en ny epoke startede.

Som sagt, når jeg sidder her i sofaen, ligger han på ryglænet og/eller det meste af min skulder og råhygger.

Snif er meget forsigtig. Med sin mad, med fremmede lyde og fremmede dufte. Nogle gange vil han i mine planter, nogle gange kaster han sig over Freya eller tager en slåskamp (han som regel flygter fra) med Pjevs.

Snif er den letteste af de tre katte. Han spiser afmålt i små portioner og er ret aktiv, men ikke så muskuløs – hvilket betyder at han ofte må trække sig i kattedyst. Men han trækker sig med værdighed; han lader som om han har bedre ting for.

Men som sagt, ved alle skrevne ord på hjemmesiden kan du være 95% sikker på at Snif har ligget lige ved siden af, måske endda med en bagdel på min skulder, og spindet løs, mens han begav sig til drømmeland. For det at være muse, kan godt være hårdt arbejde.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.