Tunsalat med krydderurter, rosiner og Miracle Whip Balance

Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
LINKEDIN
Google+
http://lindavlind.dk/blog-post/tunsalat-med-krydderurter-rosiner-og-miracle-whip-balance
EMAIL
RSS
INSTAGRAM

Lindas tunsalat

Fedtfattig tunsalat med grønt

Køber du en tunsalat i det lokale markeds pålægskøler, så vil du meget ofte købe en god portion mayonnaise i blandingen. Så her får du et supernemt alternativ.

Du skal bruge:

  • 1 dåse tun (du ved, du har godt af fisk)
  • kryddeurter, her har jeg brugt hjemmedyrket kanelbasilikum, persille og dild. Dit lokale markeds varianter er ganske udemærket, men jeg vil selvfølgelig til enhver tid hævde at man kan smage hjemmedyrkeri;)
  • rosiner
  • Miracle Whip Balance (dit alternativ til mayo… hvis du spekulerer over hvorfor, så sammenlign ernæringsdata med din normale mayonnaise)
  • Himalaya salt (almindelig salt kan også bruges, men jeg foretrækker personligt Himalaya eller havsalt, gerne med varierende tekstur, så noget salt opløses og der stadig er små bitte korn der giver lidt crunch)
  • Pynt: rødløgsstrimler

Du vender tunen ud i en skål og mikser det godt op så klumperne jævnes lidt ud. Herefter hakker du krydderurter og rosiner og kommer dem i tunen. Tilsæt dit salt og ca en spiseske Miracle Whip Balance, start med en halv hvis du er i tvivl. Din tunsalat skal nemlig ikke sjaskes til, som mange af de færdiglavede, men blot lige have fedtstof nok til at ingredienserne binder sammen. Det sikrer at alle dine ingredienser smagsmæssigt får lov til at trænge igennem. Blandingen toppes på en skive rugbrød (jeg vil anbefale noget kernefyldt og rustikt) og pyntes med rødløg. Du kan også vælge at hakke rødløgen og blande den i tunen, men giv dine øjne lidt forkælelse og smæk noget pynt på. Du tager jo heller ikke til Frankrig for at gå på Mac D, vel? 😉

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *