Vilde tomater

Måske du husker at jeg ydede førstehjælp til nogle ret pressede tomatplanter. Ellers kan du finde indlægget her. Ikke lang tid efter dukkede de første små knolde op, det første tegn på mulig høst.

Lige siden er de vokset næsten eksplosivt. Det har været næsten dagligt, jeg har plukket skud af og på det sidste er jeg begyndt at beskære planterne, så de kan bruge energien på at gro tomater.

Tomatplanterne vokser op til loftet, næsten.

I et stykke tid var der kun den ene klase, men de sidste par dage har jeg opdaget flere nye klaser på vej. Så alt tyder på en god høst indtil videre. Jeg må indrømme at jeg er liiidt stolt over at få det til at gro igen. Til gengæld er de almindelige cherrytomater noget mere beskedne. Og det bekymrer mig naturligvis en smule, for jeg er løbet tør for store potter, for ikke at sige vindueskarm plads. Samtidig har jeg en snes agurkeskud i minidrivhus, der i dén grad spirer løs. Så dem bliver jeg nok også nødt til lige at have øje på og få plantet om. Så alt i alt tyder det hele på at jeg skal have skaffet flere potter, og det ret hurtigt.

Det betyder også at det, jeg gjorde ved min førstehjælp aktion åbenbart har været særdeles godt for dem – og dét gør mig, lille amatør gartner, rigtig glad.

Det er faktisk flere gange dagligt, jeg er henne og kigge på klaserne, for jeg synes Mini Kumato tomaterne er utroligt smukke, også under modning. Det net, der anes, skulle bare blive endnu tydeligere, når den dybrøde, næsten violette farve træder frem. Ih, hvor jeg glæder mig.

Mini Kumato, den første klase.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.